Veelgestelde vragen e-bike

Wij hebben geprobeerd om veel voorkomende vragen voor u te beantwoorden.


 • Waarom zou ik een e-bike bij Motorpromo kopen?

  Bij ons staat de kwaliteit en service voorop. Daarnaast denken wij ook aan uw portemonnee.
  Als gerenommeerde dealer van elektrische fietsen bieden wij A-segment e-bikes aan voor de allerlaagste prijs van Nederland. Ondanks de lage prijs bieden wij u garantie tot 5 jaar op uw fiets en uitstekende service. Bijna altijd kunt u uw perfecte e-bike meteen uit voorraad meenemen. Daarnaast bezorgen wij uw e-bike geheel rijklaar door heel Nederland binnen 5 werkdagen zodat u meteen van uw e-bike kunt genieten. Bovendien is Motorpromo makkelijk bereikbaar met wel 5 servicepoints en showrooms door heel Nederland zodat de service altijd dicht bij huis is. Motorpromo levert onderdelen uit eigen voorraad en beschikt over een eigen werkplaats.
  U kunt bij ons uw perfecte e-bike samenstellen. De keuze is reuze voor iedereen. Daarnaast kunt u bij elke E-bike kiezen uit diverse accu's met verschillend actieradius. Op deze manier betaalt u nooit teveel en voldoet uw e-bike precies aan uw wensen.
 • Wat is de levertijd van de elektrische fiets?

  De fiets is bijna altijd direct uit voorraad leverbaar, buiten de voorraad is uw e-bike leverbaar binnen 5-10 werkdagen, rijklaar en afgemonteerd.
 • Wat is de prijs van een elektrische fiets?

  De prijzen van onze kwaliteit elektrische fietsen variëren van €499, - tot €1899, -.
  Doordat wij een grote voorraad aan e-bike leveren voor elk budget heeft u keuze uit e-bike in diverse prijssegmenten. Dit heeft te maken met de kwaliteit, opties, en accukeuze van uw elektrische fiets. Voor elke e-bike geldt een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.
  Motorpromo nodigt u graag uit om eens langs te komen in de dichtstbijzijnde showroom voor juiste keuze en advies op maat. 
 • Welke snelheid kan ik maximaal fietsen met een elektrische fiets?

  De elektronische ondersteuning van de e-bikes werken tot 25km/u, dit is wettelijk vastgesteld. Zo kunt u veilig aan het verkeer deelnemen en heeft u geen kentekenplaatje nodig. Een andere voorwaarde voor het niet voorzien zijn van een plaatje is dat u door middel van trapbewegingen de elektronische ondersteuning activeerd. Het is dus niet toegestaan om een e-bike te voorzien van een handgas.
 • Hoe kan ik mijn snelheid aanpassen?

  Afhankelijk van het model heeft u keuze uit 5 of 9 ondersteuning niveaus en bij enkele modellen uit 3 niveaus. De keuze die u uit deze niveaus maakt bepaalt de snelheid. De keuze kunt u zelf bepalen aan de hand van het besturingssysteem. Met een simpele druk op het plusknopje bouwt u snelheid op, en met het minknopje bouwt u snelheid af. 

 • Wat is de actieradius van de accu?

  Wij hebben keuze uit 3 soorten accu’s, Dat zijn de volgende: Zilver 40 tot 60 Km, goud 60 tot 80 Km, platina 90 tot 110 Km. Daarbij moet u rekening houden met uw eigen gewicht, de rijstijl, de rijbaan, welke ondersteuningstanden en versnellingen u gebruikt tijdens het fietsen en overige omstandigheden zoals het weer.
 • Hoe kan ik de accu het beste opladen?

  Om de accu te kunnen laden krijgt u bij uw e-bike een bijhorende acculader geleverd. De acculader geeft zelf aan wanneer de accu vol is door van rood naar groen te branden. Als het lampje op de oplader rood kleurt is de accu nog aan het laden en als de oplader groen kleurt kan de accu van de stroom afgesloten worden.
  Voor extra gebruiksgemak kunt u de accu van het slot halen en hem apart opladen van de fiets. Bijvoorbeeld in uw woonkamer of slaapkamer. Vooral in vochtige periodes is het beter voor de accu dat u het binnen laadt. Uiteraard kunt u de accu tevens laden terwijl hij nog aangesloten is op de e-bike.
 • Hoe kan ik de levensduur van de accu optimaliseren?

  De accu kunt u het beste met koude temperaturen uit de fiets halen en op kamertemperatuur bewaren. Als u de accu een lange geruime tijd niet gebruikt, adviseren wij u om de accu om de 2 weken aan de lader te leggen. Zo wordt de circulatie in stand gehouden en gaat uw accu langer mee.
 • Wat weegt een elektrische fiets?

  Dat is verschillend per model. U kunt deze informatie vinden door op onze website te surfen naar uw gewenste model en onder technische specificaties te kijken. Het gemiddelde gewicht van onze e-bike bedraagt ca. 22-23kg. Dit is in vergelijking met andere e-bike erg licht. U kunt uw e-bike dus ook op de fietsendrager zetten.
 • Kan ik in verschillende termijnen betalen?

  Bij Motorpromo is financiering in termijnen tot 3500 euro mogelijk, voor meer informatie en de voorwaarden kijk op motorpromo.nl/financiering of neem contact met ons op.
 • Hoe en wanneer kan ik de fiets betalen?

  Bij aanschaf kunt u contant betalen als u de fiets direct uit voorraad meeneemt. Bij bezorging en/of nabestelling word er een contante aanbetaling gevraagd en het resterend bedrag kunt u contant voldoen aan onze medewerker bij de bezorging. U kunt er ook voor kiezen om het bedrag van te voren aan ons over te maken.
 • Doen jullie mee aan het fietsplan?

  Jazeker, u kunt ook voor het aanschaffen van een e-bike met fietsplan bij ons terecht. Meer informatie over het fietsplan kunt u vinden op : http://www.motorpromo.nl/webshop/elektrische-fietsen/pagina/fietsplan.html
 • Wat zijn jullie betaalmethodes?

  Betaling geschied via iDeal, contant of door storting/overboeking op een door taptap-motorpromo.nl aangewezen bank- of girorekening.
 • Hebben jullie een haal en brengservice?

  Ja wij hebben onze eigen voertuigen en bezorgmedewerkers, wij kunnen uw fiets halen en brengen voor bestelling , reparatie en/of onderhoud.
  Voor informatie kunt u kijken op dit adres: http://www.motorpromo.nl/webshop/elektrische-fietsen/pagina/bezorging-_-kosten.html
  of voor een afspraak  kunt uw een mail sturen naar het adres: [email protected] Er wordt na uw mail contact opgenomen door een van onze medewerkers
 • Kunnen jullie kwaliteit garanderen?

  Ondanks de lage prijzen staat wij 100% achter ons product. Ons fietsenaanbod is gebaseerd op puur kwaliteit tegen een lage prijs. Wij vertegenwoordigen de merken Vogue en Troy welke staan in het A-segment van de fietsenmarkt. Met gerenommeerde merken als Shimano en Bafang en uitstekende reviews van onder andere ANWB kunnen wij u verzekeren van uitstekende kwaliteit.
 • Wat is de garantie op de fiets?

  De garantie is per onderdeel van de fiets verschillend. Hieronder een rijtje:
  Op de Elektrische fietsen, aangeboden op onze website, is fabrieksgarantie van toepassing:

  - 2 tot 5 jaar garantie op de frame en vaste delen
  - 1 tot 2 jaar garantie op de elektronische onderdelen.
  - 1 tot 2 jaar garantie op de accu, afhankelijk van de fabrikant
  - levenslange servicegarantie

  Als algemene regel geldt: met een Vogue of Troy fiets; zit het met garantie en kwaliteit altijd goed!
 • Hoe werkt onderhoud en reparatie?

  Bij ons kunt u terecht voor: service beurten, reparatie, onderdelen en garantie. Wij zijn voorzien van een eigen werkplaats en monteurs en werken met de nieuwste apparatuur. Daarnaast leveren we garantie op al onze reparaties.
  U kunt uw fiets laten ophalen en terugbezorgen door onze transportdienst (tegen meerprijs), of u brengt uw fiets bij een van onze vestigingen.

  Voor kentekenvoertuigen, bakfietsen en e-bikes geldt verplicht onderhoud, dit moet uitgevoerd worden door een erkend bedrijf. 
  Om de garantie te behouden, dient de eerste controlebeurt binnen 12 weken na aankoop plaats te vinden bij maximaal 500km, vervolgens minimaal 1 keer per jaar/2500km
  Op verzoek kunnen wij onderhoudsbonnen van de erkende reparateur bij u opvragen om de garantie te controleren en waarborgen naar de fabriekant. Geen onderhoud uitgevoerd
  bij een erkend reparateur of bedrijf? Dan kunt u ook helaas geen aanpraak maken op fabrieksgarantie. Wij moeten zich ook aan de richtlijnen van de fabrikant houden..
 • Waar kan ik het beste terecht voor technische vragen?

  Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn op vlak van technische vragen, kunt u het beste mailen naar: 
  [email protected] 
  Wilt u liever één van onze medewerkers spreken; bel dan naar ons algemene telefoonnummer.
 • Waar kan ik het framenummer vinden van mijn fiets?

  Het framenummer van uw e-bike kunt u in de meeste gevallen vinden op het stuurbalhoofd. Deze kunt u vinden boven de voorvorkvering. Het framenummer van de bakfietsen kunt u vinden onder de trapas, achter de snoeren.
 • Kan ik de fiets direct meenemen uit de winkel na aankoop?                             

  Ja, onze fietsen in de showroom zijn rijklaar afgemonteerd, de fiets wordt nagecontroleerd door de monteur en de fiets kan dan meegenomen worden.