Download onze app

Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsen

Het grote voordeel van vouwfietsen is dat je ze overal op kan slaan en gemakkelijk mee kunt dragen.

Het gebruik van een vouwfiets wordt vaak gecombineerd met het gebruik van het openbaar vervoer zoals de metro, bus of trein.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Een elektrische vouwfiets kopen?

Wilt u een elektrische vouwfiets kopen? Dan heeft u nogal wat keuze. Een e-vouwfiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, denk aan de type versnellingen, remmerij en bandenmaten. Het grootste verschil tussen de verschillende elektrische vouwfietsen is de plek van de motor. Deze heeft de meeste invloed op hoe de elektrische vouwfiets fietst. Een voorwielmotor is licht in gewicht, fietst ook licht zonder ondersteuning maar geeft een trekkerige ondersteuning. Een middenmotor is duurder in aanschaf maar levert een meer natuurlijkere en meer controleerdbare ondersteuning. Dit komt door de krachtsensor die zich aanpast op de kracht die u op de pedalen zet. Een achterwielmotor zit qua prijs in het midden en levert ook een geleidelijke ondersteuning maar komt altijd met een derailleurversnelling welke vaker schoongemaakt dient te worden. 

Welke elektrische vouwfiets is voor mij geschikt?

Een elektrische vouwfiets is erg populair dankzij het gebruiksgemak en de kleine vouwmaat. Hierdoor kunt u deze meenemen met de bood, camper of gewoon in de auto. Bij het kopen van een elektrische vouwfiets is het van belang dat u gaat kijken of een fiets past bij waar u deze voor wilt gebruiken. Of beter gezegd; voldoet deze vouwfiets aan de eisen? Stel dat u de fiets meeneemt op de boot en u wilt de fiets even gebruiken voor om naar de plaatselijke supermarkt te fietsen vijf kilometer verderop. Dan voldoen een vouwfiets met een maximaal haalbare kilometers van 40 al prima! Wilt u ook lange afstanden afleggen? Dan is comfort en een hoger actieradius belangrijk waardoor de keuze eerder zal vallen op een e-bike met middenmotor en een grotere accu. 

Motorpromo levert al meer dan tien jaar elektrische vouwfietsen en adviseren u dan ook graag.